Lajmet më të fundit

Komisioni i transparencës, inspektim në Fier

Publikuar: April 17, 2019

Anëtarët e Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, shoqëruar nga Kryetari I Bashkisë Fier, Armando Subashi, në kuadër të transparencës kanë zhvilluar dje një tur inspektimesh në investimet më të rëndësishme të zbatuara në Bashkinë Fier. Inspektimi nisi nga shkolla e Levanit, “Dino Ismaili”, e cila jo më larg se dy vite më parë iu nënështrua investimit të plotë si në infrastrukturën e bredshme, ashtu dhe në atë të jashtme. Sot shërben edhe si qendër komunitare për banorët e zonës.

Ndalesa e dytë e Komisionit ishte shkolla profesionale “Petro Sota”, e kthyer në një shkollë model që nxjerr profesionistë në degë të ndryshme si: mekanikë, hidraulikë, elektricistë etj. Pjesë e inspektimit ishin edhe godinat e artit: teatri “Bylis”, Galeria e Arteve “Vilson Kilica”, si edhe parkut të madh të qytetit që vetëm pak vite më parë ishte një zonë e shkretë, e shkatërruar edhe pse në qendër të qytetit. Duke kaluar në rrugët e rikonstruktuara tashmë, “Rauf Nallbani”, “Xoxi Andoni” e “Dervish Hekali”, nuk u la jashtë vëmendjes edhe qendra e qytetit, punimet në të cilën po ecin me ritme të shpejta. 


Ky tur inspektimi u finalizua me tranformimin rrënjësor të shkollës 9 vjecare “Andon Xoxa”, transformim infrastrukturor dhe metodologjik që i ka rikthyer kësaj shkolle jehonën e dikurshme.