Exhibition Ekspozite

Exhibition Ekspozite

Me një fokus të qartë dhe vlera të padiskutueshme erdhi edhe këtë vit, në Galerinë e Artit Fier, Exhibition Ekspozite. 

E kthyer tashmë në traditë kjo ekspozitë që vjen në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, prezantoi vepra artistike të mbi 40 artisteve nga të gjitha trevat jo vetëm shqipfolëse. 

Ky është shembulli më i mirë për të treguar forcën e gruas, ndikimin dhe mundësitë për të ndryshuar shoqërinë. 

Arti është vetëm një dhe pa kufijë territorialë e kulturor. 

Fier e Vlorë, diskutim teknik për Vjosën

Fier e Vlorë, diskutim teknik për Vjosën

Problematikat e reshjeve dhe gjetja e zgjidhjes për eleminimin e daljes nga shtrati të lumit Vjosë ka mbledhur sot në Njësinë Novoselë, në një takim të përbashkët dy Kryetarët e Bashkive Fier dhe Vlorë së bashku me prefektët e dy qarqeve. Takimi i sotëm në nivel teknik, ka ardhur pas disa takimesh që Kryetari i Bashkisë Fier Armando Subashi ka zhvilluar me specialistë dhe ekspertë të fushës me eksperiencë shumëvjecare. Në fjalën e tij kryetari Subashi ëhstë shprehur: “Kemi disa javë që punojmë, por sot ishte një takim i përbashkët që synoi bashkëveprimin e të dy bashkive tona, Fier dhe Vlorë për t’i dhënë fund problemit madhor që po shkakton këto vitet e fundit VJOSA.

Tashmë kemi rënë dakord për të ngritur një grup të përbashkët pune, jo vetëm me ekspertët që kemi në strukturën e bashkive tona, por duke përfshirë në të edhe profesorë e specialistë nga Tirana me eksperiencë shumëvjeçare dhe që kanë qenë ideatorët dhe projektuesit e shumë prej veprave aktuale. Në përfundim unë jam i bindur që do të kemi një projekt dhe një produkt shumë profesional, zbatim i të cilit do të minimizojë dhe ndoshta do të mbyllë përgjithmonë historitë që kemi patur vitet e fundit me Vjosën. Atje ku realisht është vëmendja, puna dhe dora e njeriut, janë shmangur shumë pasoja. Kjo nuk është e parealizueshme. Shembujt ne i kemi konktretë nga bashkitë tona. Atje ku realisht është vëmendja, puna dhe dora e njeriut, janë shmangur shumë pasoja”. 
Sipas kreut të Bashkisë Fier situata e 2- 3 viteve të fundit është një këmbanë alarmi dhe për këtë është dakordësuar edhe me Kryeministrin, nga ku është marrë mbështetja e plotë për t’i dhënë zgjidhjen përfundimisht këtij problem jetik.

Komuniteti Rom, lehtësi procedurash strehimi

Komuniteti Rom, lehtësi procedurash strehimi

Kryetari i Bashkisë Fier, Armando Subashi ka zhvilluar sot një takim me përfaqësues të komunitetit Rom të zonës së Levanit, Baltëzës, Drizës dhe Mbrostar Urës, me fokus: Lehtesimi i Strehimit Social. Takimi u organizua në kuadër të projektit “Nismë e Përbashkët për Fuqizimin e Shoqërisë Civile Rome në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi”, i mbeshtetur nga Komisioni Evropian dhe i zbatuar nga Roma Active Albania (zbatuar në nivel lokal nga Voice of Roma në partneritet me shoqatën Njerezit te paret).

Pavarësisht fokusit të takimit diskutiomet u shtrinë edhe më tej, duke trajtuar pothuajse të gjitha problematikat që shqetëson sot komunitetin Rom në Fier, duke nisur nga infrastruktura, arsimi, shërbimi shëndetësor etj. Më shumë se mbështetja dhe politika lehtësuse sociale për këtë komunitet u reflektua edhe mbi sfidat që paraqet sot programi aktual i strehimit dhe nxitjes së advokimit për zbutjen e kritereve që përjashtojnë ose bëjnë të vështirë përfitimin e komunitetit Rom nga ky program.

Komuniteti Rom, lehtësi procedurash strehimi

Komuniteti Rom, lehtësi procedurash strehimi

Kryetari i Bashkisë Fier, Armando Subashi ka zhvilluar sot një takim me përfaqësues të komunitetit Rom të zonës së Levanit, Baltëzës, Drizës dhe Mbrostar Urës, me fokus: Lehtesimi i Strehimit Social. Takimi u organizua në kuadër të projektit “Nismë e Përbashkët për Fuqizimin e Shoqërisë Civile Rome në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi”, i mbeshtetur nga Komisioni Evropian dhe i zbatuar nga Roma Active Albania (zbatuar në nivel lokal nga Voice of Roma në partneritet me shoqatën Njerezit te paret).

Pavarësisht fokusit të takimit diskutiomet u shtrinë edhe më tej, duke trajtuar pothuajse të gjitha problematikat që shqetëson sot komunitetin Rom në Fier, duke nisur nga infrastruktura, arsimi, shërbimi shëndetësor etj. Më shumë se mbështetja dhe politika lehtësuse sociale për këtë komunitet u reflektua edhe mbi sfidat që paraqet sot programi aktual i strehimit dhe nxitjes së advokimit për zbutjen e kritereve që përjashtojnë ose bëjnë të vështirë përfitimin e komunitetit Rom nga ky program.