Një takim i veçantë me vizitorët e vegjël

Një takim i veçantë me vizitorët e vegjël

Nxënësit e shkollës “Andon Xoxa” kanë qenë vizitorët më të rëndësishëm sot në Bashkinë Fier. Në kuadër të një ore të hapur mësimore, së bashku me mësuesen e tyre, ata zhvilluan një takim me Nënkryetaren e Bashkisë, Enkelejda Peshkëpia, e cila iu përgjigj të gjithë pyetjeve të tyre në lidhje me investimet, projektet, këndet e lojërave, parqet etj. Një nga problemet që i shqetësonte pamasë këta fëmijë ishte ndojtja e ambienteve publike dhe shatërvaneve nga mbetjet urbane të hedhura pa kriter prej qytetarëve.

Me pafajësinë e fëmijëve ata me të drejtë pyesnin: “Përse nuk vendosni gjoba? Po më shumë se një pyetje kjo ishte një tërheqje vëmendjeje përballë indinjatës së tyre për atë që shohin cdo ditë.

Një orë emocionuese dhe shumë e vlefshme për të informuar fëmijët dhe për të mësuar prej tyre ndikimin e cdo pune të bërë nga Bashkia në qytet dhe ambientet arsimore.