Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Sherbimet > Sherbimi Social

Sherbimi Social

​​Vizioni

Forcimi i mirëqenies sociale dhe ekonomike të kategorive në nevojë dhe të komunitetit në përgjithësi.

Politika

Koordinimi i përpjekjeve të qeverisë vendore dhe organizatave ofruese të shërbimeve për  ndërtimin e sistemit të shërbimeve sociale me bazë komunitare, i cili do të mbulojë problematikat e një numri të madh  grupesh dhe individësh në nevojë.

Objektivat

 • Njohja dhe vlerësimi i situatës sociale për kategoritë në nevojë duke synuar nxitjen e politikave të reja lokale për mbështetjen e grupeve në risk sipas prioriteteve.
 • Mbulimi me shërbime të përkujdesit social për të gjitha grupet në nevojë sociale në të gjithë territorin e Fierit, duke identifikuar shërbimet ekzistuese dhe duke zhvilluar forma të reja  të shërbimeve integruese.
 • Zgjerimi i hartës së shërbimeve sociale me synim krijimin e qendrave të reja komunitare ditore, sipas nevojave të përcaktuara për kategoritë në nevojë.
 • Rritja e mirëqenies së qytetarëve, nëpërmjet skemave të gjithëpërfshirjes sociale dhe orientimit të duhur drejt këtyre skemave funksionale.
 • Sigurimi i modeleve lehtësuese për  integrimin e kategorive në nevojë në jetën sociale nëpërmjet  rritjes së vetëvlerësimit.
 • Stimulimi i nismave të reja në kuadër të përmirësimit të situatës sociale të kategorive në nevojë. 
 • Ofrimi i alternativave të reja të zhvillimit dhe argëtimit të fëmijëve dhe të rinjve përmes procesit edukativ.
 • Ndërgjegjësimi i komunitetit për ditët ndërkombëtare nëpërmjet sensibilizimit e përfshirjes së shoqërisë për çështje që lidhen me nevojat dhe problematikat e grupeve në nevojë.
 • Përmirësimi i skemës së ndihmës ekonomike nëpërmjet skemave alternative të punësimit të drejtuara nga punët publike dhe shërbimet në komunitet. 
 • Përmirësimi i situatës së familjeve në vështirësi me probleme sociale dhe ekonomike nëpërmjet modeleve të reja të bashkëveprimit.
 • Lehtësira dhe përjashtime nga pagesat në çerdhe/kopshte për grupet e fëmijëve e familjeve në nevojë.
 • Ngritja e kapaciteteve për ofruesit dhe referuesit e shërbimeve për të arritur indikatorë cilësor të standardizuar me një raport të drejtë të shërbimeve dhe nevojave. 
 • Rritja e autonomisë së personave me probleme sociale dhe ekonomike për të pasur një jetesë të pavarur përmes punësimit aktiv

Per me shume informacion klikoni: http://www.sherbimisocial.gov.al/​

 ------------------

​Plani i Kujdesit Social 

Bashkia Fier 2019 - 2023

Miratuar me Vendim të Këshillit Bashkiak nr. 51, datë 17/05/2019

Plani i Kujdesit Social për Bashkinë Fier është i përshtatur brenda një kuadri dhe konteksti të planeve ekzistuese të zhvillimit të kësaj bashkie1 . Plani është produkt i një procesi gjithëpërfshirës, i cili pasqyron vizionin e komunitetit dhe siguron një plan afatmesëm për ofrimin e shërbimeve të kujdesit social, në përputhje me nevojat e individëve, familjeve dhe komunitetit, që jetojnë në territorin e bashkisë. Ai përfshin rolet për të gjithë aktorët që veprojnë në nivel vendor (ku rolin kryesor e ka bashkia), institucionet qendrore, organizatat e shoqërisë civile dhe profesionistët. Plani i Kujdesit Social 2019- 2023 përcakton vizionin, qëllimet strategjike dhe objektivat specifikë, të cilat do të integrohen në programin e politikave të Bashkisë dhe do të pasqyrojnë nevojat për shërbime sociale të grupeve në nevoje dhe atyre të rrezikuara, me qellim që të krijohen premisat për një bashkëjetesë sociale ndërmjet grupeve të ndryshme të komunitetit. 

Bashklidhur Plani i Kujdesit Social. PKS Fier.pdf

Eventet

<gusht 2022>
HënMarMërEnjPreShtDie
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Se shpejti

Postimet me te fundit


Buletini Informativ