Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Bashkia > Funksionet e Bashkise

Funksionet e Bashkise

​​​

Funksionet e Bashkisë Fier janë të shumëllojshme duke prekur shumë fusha të ndryshme të zhvillimit të qytetit, funksione këto të cilat sa kanë ardhur edhe janë rritur nga procesi i decentralizimit të pushtetit lokal. Bashkia ushtron detyrat dhe përgjegjësitë e saj në fushat e mëposhtme:

Infrastruktura dhe Shërbimet Publike:

 • Furnizimi me ujë të pijshëm
 • Funksionimi i sistemit të kanalizimeve të ujërave të bardha, të ujërave të zeza dhe kanaleve mbrojtëse të zonave të banuara
 • Ndërtimi, rehabilitimi dhe mirëmbajtja e rrugëve me karakter vendor, trotuareve dhe shesheve publike
 • Ndriçimi i mjediseve publike
 • Funksionimi i transportit publik urban
 • Administrimi i varrezave dhe garantimi i shërbimit të varrimit
 • Shërbimi i dekorit
 • Administrimi i parqeve, lulishteve dhe zonave të gjelbëruara publike
 • Grumbullimi, largimi dhe përpunimi i mbeturinave
 • Planifikimi urban, menaxhimi i tokës dhe strehimi sipas mënyrës së përcaktuar me ligj.


Shërbime me Karakter Social, Kulturor e Sportiv:

 • Ruajtja dhe zhvillimi i vlerave kulturore dhe historike vendore, organizimi i veprimtarive dhe administrimi i institucioneve përkatëse
 • Organizimi i veprimtarive sportive, çlodhëse e argëtuese dhe administrimi i institucioneve përkatëse
 • Shërbimi social dhe administrimi i institucioneve si: çerdhet, azilet, shtëpitë e fëmijëve, etj.


Zhvillimi Ekonomik Vendor:

 • Përgatitja e programeve të zhvillimit ekonomik vendor
 • Ngritja dhe funksionimi i tregjeve publike dhe i rrjetit të tregtisë
 • Zhvillimi i biznesit të vogël, si dhe zhvillimi i veprimtarive nxitëse si panaire e reklama në vende publike
 • Organizimi i shërbimeve në mbështetje të zhvillimit ekonomik vendor si: informacioni, struktura dhe infrastruktura e nevojshme
 • Shërbimi veterinar
 • Ruajtja dhe zhvillimi i pyjeve, kullotave e burimeve natyrore me karakter vendor


Rendi dhe Mbrojtja Civile: 

 • Ruajtja e rendit publik për parandalimin e shkeljeve administrative dhe garantimi i zbatimit të akteve të Bashkisë
 • Mbrojtja civile


Gjithashtu Bashkia Fier ndan disa detyra dhe përgjegjësi të përbashkëta me pushtetin qendror. Në rastet kur pushteti qendror i kërkon Bashkisë, apo komunës, kryerjen e një funksioni të përbashkët ose arritjen e një standardi kombëtar për realizimin e këtij funksioni, pushteti qendror i siguron mbështetje të mjaftueshme financiare dhe materiale Bashkisë Fier. Bashkia Fier ndan detyrat dhe përgjegjësitë e mëposhtme me pushtetin qendror.

 • Arsimin parashkollor dhe parauniversitar
 • Sistemin e shërbimit parësor shëndetësor dhe mbrojtjen e shëndetit publik
 • Kujdesin social, zbutjen e varfërisë dhe garantimin e funksionimit të institucioneve përkatëse
 • Rendin publik dhe mbrojtjen civile
 • Mbrojtjen e mjedisit
 • Funksione të tjera të përbashkëta sipas mënyrës së përcaktuar me ligj.

Eventet

<nëntor 2018>
HënMarMërEnjPreShtDie
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

Se shpejti


Buletini Informativ