Archive for 'Lajme'

Fieri mes ngjyrave dhe tingujve të 100-vjetorit të Pavarësisë

Megjithëse jemi disa ditë përpara kremtimit të 100 vjetorit të Pavarësisë, qyteti i Fierit është mbuluar me petkun festiv. Të gjitha rrugët hyrëse dhe dytësore në qytet janë mbuluar nga flamujt kuq e zi si dhe simbolin e 100-vjetorit të Pavarësisë.Ndërkohë, Bashkia e qytetit ka nisur qysh më datën 1 nëntor me një sërë aktivitetesh [...]

EKSPOZITE 2012: Agron Jano mes Arkitekturës dhe Pikturës.

Në  kuadër të 100- vjetorit  të Pavarësisë në Galerinë e Arteve në  Fier  u çel ekspozita e radhës.
Piktori  Agron  Jano erdhi në këtë jubile më i plotë e  më optimist me punimet e tij, pas ekspozitës së çelur një vit më parë. Në teknikën e vizatimit dhe grafikës ai solli  peizazhe nga natyra shqiptare dhe jo [...]

Kryediplomati i Suedisë, vizitë në Bashkinë Fier

Ngërçi i krijuar në Këshillin e Qarkut të Fierit ka sjellë në këtë qytet delegacionin e dytë diplomatik, të akredituar në Tiranë. Pas ambasadorit amerikan, Aleksandër Arvizu, një tjetër interesim i drejtpërdrejtë për çështjen e Qarkut të Fierit ka mbërritur nga Suedia. I ngarkuari me punë i ambasadës së Mbretërisë së Suedisë në Tiranë, Patrik [...]

E ardhmja e përbashkët europiane, tashmë një monument në qytetin e Fierit

Një simbolikë e bukur në qëndër të qytetit. Është  kjo dhurata që po bën Bashkia Fier dhe biznesi i qytetit në përkujtim të festës së 100-vjetorit të Pavarësisë. Ndërtuesit kanë filluar tashmë punën për ndërtimin e platformës së betontë, ku do të instalohet monumenti i titulluar ”Europa Plaza”, një glob shumëngjyrësh alumini, me dimension sa [...]

Fier: 100-vjetori i Pavarësisë vjen me një ekpozitë unike nga Kozma Dashi

Celet në Fier ekspozita “Për Mëmëdhenë”, konceptuar si një mozaik  kartolinash nga koleksionisti i njohur Kozma Dashi. Kjo ekspozitë, një risi për qytetin,  përmban 12 rubrika, me mbi 60 korniza dhe mbi 600 njësi fotografike si kartolina, tablo e gravura, dokumenta e koleksione flamujsh  e monedhash, të gjitha origjinale. Materialet e sjella u ekspozuan për [...]

Dhuna në familje, takim në qytetin e Fierit

Bashkia Fier në bashkëpunim me  Ministrinë e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanceve të Barabarta, zhvilluan në Fier një takim Rajonal mbi ngritjen e mekanizmit të koordinimit dhe referimit ndaj dhunës në  familje.  Kjo veprimtari e mbështetur nga programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) me fonde të qeverisë  suedeze pati si qëllim të evidentojë [...]

Fier: Ekspozitë fotografike me tablo nga veprat e Çetirëve në Myzeqe

Në Galerinë e Arteve  në Fier është celur   ekspozita fotografike me tablo nga veprat e Çetirëve nga tempujt e Myzeqesë. Para se të pranishmit të vizitonin tablot  fotografike,  drejtori i Drejtorisë së Artit dhe Kulturës në Bashkinë Fier, Frederik Jorgaqi, drejtori i Galerisë së Artit,  Pandeli Lena dhe Mitropoliti i Beratit, Vlorës, Kaninës dhe Myzeqesë [...]

Konsulli Italian në Vlorë, Stefano Bergesio, takim me kryetarin e Bashkisë Fier, Baftjar Zeqaj

Konsulli Italian në Vlorë, Stefano Bergesio ka zhvilluar një vizitë prezantuese edhe në qytetin e Fierit. Gjatë takimit të zhvilluar me kryetarin  e Bashkisë Fier, Baftjar Zeqaj, ai ka premtuar se do të mundohet që të krijojë mundësi dhe lehtësira bashkëpunimi me Fierin në të gjithë sektorët. Theksi i takimit zyrtar dypalësh u vu, në [...]

“The red in the bedroom” fantazia “çmendurake” e artistit Fate Velaj

Piktori dinamik, Fate Velaj erdhi në Fier me ekspozitën e tij me piktura dhe fotografi, ekspresionin dhe magjinë e artit të gjallë. Në ambientet e Galerisë së Arteve në Fier, punët e Velajt mblodhën intelektualë dhe përfaqësues të pushtetit vendor, drejtues të institucioneve, artistë e miq të autorit.
Me një diapazon të gjerë krijuesi, piktori Velaj [...]

Ambasadori amerikan, Aleksandër Arvizu takohet me kryetarin e Bashkisë Fier, Baftjar Zeqaj. Në qendër të bisedimeve, Qarku Fier. Arvizu flet edhe për statusin e vendit kandidat.

Ngërçi i krijuar në Këshillin e Qarkut Fier ka sjell në qytetin myzeqar ambasadorin amerikan, Aleksandër Arvizu. “Jam këtu në Fier për ngërçin politik për Këshillin e Qarkut të Fierit”,- deklaroi ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës nga qyteti i Fierit. Takimi i parë i tij u ndal në zyrën e kryetarit të Bashkisë [...]